Üniversite öğrencilerinden ulaşım eylemi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, İstasyon Caddesi üzerinde yol kapatma eylemi yaparak ulaşım sıkıntısını protesto etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite öğrencilerinden ulaşım eylemi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, İstasyon Caddesi üzerinde yol kapatma eylemi yaparak ulaşım sıkıntısını protesto etti.

Muş Alparslan Üniversitesi ile şehir merkezi arasında çalışan otobüslerin yetersiz olduğunu öne süren öğrenciler eylem yaptı. İstasyon Caddesi üzerinde bulunan eski eğitim fakültesi önünde toplanan öğrenciler, yolu bir süre trafiğe kapattı. Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin öğrencilerle yaptıkları görüşmenin ardından yolun bir bölümü trafiğe açıldı.

Olay yerine gelen Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, öğrencilerin sıkıntılarına hak verdiğini belirterek, belediye başkanı olarak ihale ile sorunu çözmeye çalıştığını vurguladı. Başkan Dede, “Ben yasal olarak ihale yapmak zorundayım. Bu sorunu ancak ihale yaparak çözebilirim. Ayın 21’inde ihale yapacağım ancak ben bu otobüs ihalesini kimseye rant sağlamak için yapmayacağım” dedi.

Sorunun yalnız belediye tarafından çözülemeyeceğini de anlatan Dede, “Ben başta valilik olmak üzere rektörlük ve Şoförler Cemiyeti'ne otobüs vereyim, onlar bu işi yapsınlar ancak kimse bu sorunu çözmeye yanaşmıyor” şeklinde konuştu.

Önceki gün yapılan görüşmenin ardından ek sefer başlattıklarını söyleyen Dede, sorunun kendisinden kaynaklanmadığını da vurguladı.

Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Neval Ancar ise, “Otobüsler geliyor tıka basa ve trafik polisi yok. Trafik polisi diyoruz, çevik kuvvet geliyor. Otobüs istiyoruz, TOMA geliyor. Yaşınıza saygımız var ama bu kadar insana eziyet çektirmeye hakkınız yok. Biz hiçbir şekilde söz istemiyoruz, servis istiyoruz. Arabalar yetersiz ve kapasitesi düşük” diye konuştu.

Zaman zaman gergin anlar yaşanırken, Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin ihale ile bu sorunun çözüleceğini belirtmesi üzerine öğrenciler olay yerinden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber